Malaysiska Thor-fans heta och besvärade över “Love And Thunder”

Thor-superfanen Ho Yeung Loong, 34, var redo för det Thor: Kärlek och åska. Frilanshantverkaren och rekvisitatillverkaren skapade till och med en cosplaydräkt baserad på den nya Marvel-superhjälten har på sig i filmen, och var redo att bära den vid filmens premiär i Malaysia.

Tyvärr misslyckades alla hans planer. Med Chris Hemsworth som den titulära superhjälten, Thor: Kärlek och åska det var ursprungligen planerat att öppna på malaysiska biografer den 7 juli. Men efter flera förseningar är den nu officiellt utanför bioschemat för gott.

Ho arbetade i ungefär en månad med sin kostym, baserad på den nya Hemsworth bär i den nya filmen.  – Foto: Instagram/CraftcavemanHo arbetade i ungefär en månad med sin kostym, baserad på den nya Hemsworth bär i den nya filmen. – Foto: Instagram/CraftcavemanI ett uttalande från Golden Screen Cinemas i går (28 juli) stod det att filmens distributörer, The Walt Disney Company Malaysia Sdn Bhd, informerade dem om att filmen trots allt inte kommer att visas på malaysiska biografer.

Förståeligt nog är Ho och andra fans av Marvel-superhjälten inte så glada över detta.

“Även om jag inte är förvånad är jag fortfarande väldigt upprörd över det”, säger Ho, som är en ivrig cosplayer och gör rustningar och annan rekvisita inte bara för Thor, utan även för andra popkulturfastigheter, under namnet Craftcaveman.

”Jag hade jobbat långt in på natten i en månad och hade bråttom att göra klart kostymen (i tid) till filmens premiär. Men efter det första uppskjutandet (1 juli) tappade jag motivationen men lyckades ändå avsluta det.”

Eftersom filmen inte längre kommer till Malaysia, sa Ho att många av hans vänner var tvungna att ta till andra sätt för att se filmen. “Jag känner någon som körde åtta timmar från KL till Singapore bara för att se det. En annan flög dit från östra Malaysia för att observera den och återvände nästa dag”, sa han.

Andra malaysiska MCU-fans var inte heller nöjda med avbokningen.

“Banna Thor? Hör mig ryta!” sa HR-chefen Joyce Chan, 37, ett stort MCU-fan. “Jag är bitter, irriterad. Jag går bara på bio idag för Marvel-filmer.”

Ett slag för bion

Chan är inte den enda som går på bio för stora MCU-storfilmer. I en nyligen intervju som hölls före den officiella avbokningen Kärlek och åskaKoh Mei Lee, verkställande direktör för Golden Screen Cinemas (GSC) och ordförande för Malaysian Association of Film Exhibitors (MAFE) uppskattar en förlust på cirka fyra miljoner inträden när filmen ställs in, och tillägger att malaysiska biografer förväntade sig att filmen skulle göra det. väl. minst RM60mil till RM65mil i kassa.

Digital marknadsföringschef Yat Guo Jian, 38, har tidigare arbetat i den singaporeanska biografbranschen och känner att malaysiska biografer kommer att drabbas hårt eftersom de drivs hårt av storfilmer under hela året.

“Jag var en ivrig filmtittare under tiden före pandemin, särskilt MCU. Nu tänker jag mer på att gå på bio för något mindre än en storsäljare, tillade han.

Chris Hemsworth i en scen från filmen Chris Hemsworth i en scen från filmen “Thor: Love and Thunder”. – Foto: Walt Disney Company Malaysia

Kundutvecklingschefen Mah Jee Onn, 40, sa att biografer fortfarande är det bästa stället att se film på och att han är ledsen för dem eftersom titelns intäkter nu är “noll”.

“Du får den bästa upplevelsen på bio, med en stor duk och ett fantastiskt ljudsystem. Det här är saker du inte kommer att kunna uppleva hemma”, sa han. “Många människor sa: ‘Oroa dig inte, det kommer att finnas på Disney+ eller Netflix.’ Vissa sa till och med “Inget val, jag måste titta illegalt.”

“Men enligt min mening är storfilmer menade att avnjutas på biografer. Nu är jag orolig om vi ens kommer att få se någon av de kommande MCU-filmerna eller om NÅGON storsäljare kommer att visas här igen. Biograferna skulle vara de största förlorarna.”

Christian Bale som Gorr the God Butcher.  – Foto: Walt Disney Company MalaysiaChristian Bale som Gorr the God Butcher. – Foto: Walt Disney Company Malaysia

Behovet av tydligare riktlinjer

Kärlek och åska är inte den första filmen som oförklarligt ställs in i år. Ännu en Disney-film, Ett ljusårdrabbades också av samma öde i maj när Disney bestämde sig för att inte visa den här efter att ha vägrat att följa villkor som införts av Malaysias filmcensurstyrelse (LPF), inklusive borttagning av vissa delar som främjar HBT-livsstilen.

Även om ingen anledning angavs för avbokningen, Kärlek och åska den innehåller också några HBT-referenser, såväl som en skurk som heter Gorr the God Butcher (spelad av Christian Bale), som är på uppdrag att döda alla gudar i universum. I en av scenerna visas Hemsworths bara botten.

Oavsett orsaken till avbokningen är de flesta fans fortfarande överens om att LPF måste sätta tydligare riktlinjer och justera sina betyg för mer mogna filmer.

“De måste sätta tydligare riktlinjer och höja betygen på filmer för att tillgodose en mer mogen publik om det behövs,” sa Yat. “De måste uppdateras för att passa den moderna och progressiva underhållningsindustrin, samtidigt som man respekterar den malaysiska kulturens känslighet.”

Tessa Thompson (till vänster) och Natalie Portman i Thor: Love And Thunder.  — Foto: Walt Disney Company MalaysiaTessa Thompson (till vänster) och Natalie Portman i Thor: Love And Thunder. — Foto: Walt Disney Company Malaysia

Egenföretagare Adely Arifin, 48, sa att malaysier är mer än kapabla att tänka själva och bedöma om det de tittar på är rätt eller fel.

”Tänkande vuxna kan skilja på vad som är allvarligt, roligt eller känsligt och bestämma sig därefter. Om det finns en rädsla för att vissa “nya trender” kommer att leda till att detta normaliseras eller påverkar barn, då måste du fråga: vad gör föräldrar?”

Kaleon Rahan, som skriver StarLifestyleSeriespalten Worlds Of Wonder anser att Disney också borde vara villiga att kompromissa när det kommer till vissa frågor i deras filmer.

“Från en förälders perspektiv måste Disney förstå att deras filmer måste vara barnvänliga på alla sätt. Eftersom jag är ett fan av serier skulle jag föredra att de håller sig till källmaterialet och tar hänsyn till publikens känslighet i vissa länder”, sa han. “På det sättet kommer det fortfarande att vara lönsamt för både Disney och teatrarna, och fansen kommer att vinna!”

Leave a Comment

Your email address will not be published.