Njut av Enjaami-kontroversen! Kontrasterande uttalanden från Arivu och Santhosh Narayanan – Tamil News

Invigningen av den 44:e schackolympiaden hölls nyligen i Chennai och en av föreställningarna inkluderade sångarna Dhee och Kidakuzhi Mariyammal. Duon sjöng den sensationella Enjoy Enjaami på scen. Arivu som sjöng originalversionen var varken inkluderad eller krediterad vid evenemanget.

I ett långt Instagram-inlägg med en bild från låtens musikvideo skrev Arivu att han ägnade mer än ett halvår åt att komponera, skriva och sedan framföra låten. “Det råder ingen tvekan om att (låten) för alla samman. Men det betyder inte att det inte är Valliammals historia eller mina jordlösa förfäder för teplantageslavar. Varje sång av mig kommer att bära ärret av detta generationsförtryck. Som denna Bara en..Det finns 10000 folkvisor i det här landet. Sånger som bär på förfädernas andedräkt, deras smärta, deras liv, kärlek, deras motstånd och allt om deras existens. Han berättar allt detta i vackra sånger. För vi är en generation av blod och svett som förvandlats till befrielsekonstens melodier. Vi för vidare arvet genom låtar”, skrev Arivu i sitt Instagram-inlägg på måndagen. “Vem som helst kan stjäla din skatt när du sover. Aldrig när du är vaken. Jaibhim. Sanningen kommer alltid att vinna till slut. #enjoyenjaami #appropriationart”, skrev Arivu.

Musikkompositören Santhosh Narayanan släppte ett tvåsidigt uttalande måndagen den 1 augusti via sitt Twitter-konto, som till synes svara på ett inlägg från Arivu tidigare idag angående krediterna för hitlåten Enjoy Enjaami. “I december 2020 kom Dhee på idén om en låt som förhärligar våra rötter och hyllar naturen. Jag komponerade, arrangerade, programmerade, spelade in och samsjunger Enjoy Enjaami, säger han i ett uttalande.

Enjoy Enjaami har varit i centrum för kreditkontroversen sedan Dhee, rösten bakom den virala hiten, visades solo på Spotifys bannerannonser på Times Square, New York och på omslaget till tidningen Rolling Stone. Arivu som dyker upp tillsammans med Dhee i musikvideon sa då att även om numret helt och hållet är hans verk [that he had written as a homage to his grandmother, a landless labourer with a turbulent past]han blev helt förbikopplad av musikproducenten Santhosh Narayanan och hans styvdotter Dhee.

Leave a Comment

Your email address will not be published.