En ambulanspersonal tar hand om de skadade på scenen medan oroliga publik tittar på.  Foto: AP

Olyckan vid pojkbandet Mirrors konsert orsakades av ett brutet metallrep, avslöjar Hongkongs tjänstemän

En av två metalltrådar som hängde upp den massiva skärmen avbröts vid en konsert av det populära pojkbandet Mirror i Hongkong, vilket fick strukturen att kollapsa på scenen nedanför och träffa två kvinnliga dansare i en fruktansvärd olycka som chockade staden.

Myndigheterna släppte sina preliminära resultat på fredagen (29 juli), där kultur-, sport- och turismsekreterare Kevin Yeung Yun-hung genomförde en första inspektion av utställningsplatsen vid Hong Kong Coliseum i Hung Hom.

“Preliminär inspektion tyder på att ett metallband gick sönder, vilket fick skärmen att falla”, sa Yeung och upprepade regeringens djupa oro över händelsen.

“Säkerheten på scenen är väldigt viktig. Det är väldigt viktigt för entreprenörer”, tillade han och lovade att undersöka det med en arbetsgrupp som inrättats inom Department of Leisure and Culture, som kommer att arbeta med Department of Electrical and Mechanical Services och Department of Labor för att studera orsaken till problemet.. en olycka.

Yeung sa att utredningen kan ta flera veckor och myndigheterna skulle nå ut till andra utövande grupper för att undersöka riskerna med deras handlingar.

Han vägrade att avslöja identiteten på entreprenören som var involverad i att sätta upp den problematiska skärmen på Mirror-konserten.

Samtidigt sa arbets- och välfärdssekreterare Chris Sun Yuk-han att myndigheterna har beordrat ett stopp för alla aktiviteter under de återstående skärmarna på platsen och att arrangörerna samarbetar med relevanta tjänstemän innan de tar bort enheterna.

Han sa att tjänstemän vid Department of Labor redan har besökt platsen för att samla bevis och kommer att vidta verkställighetsåtgärder, inklusive åtal enligt arbetssäkerhets- och hälsoförordningen om det behövs.

Yeung sa också att experter kommer att undersöka upphängningstrådarna i fråga och avgöra om händelsen kretsade kring operativa procedurer eller det faktiska materialet i kablarna.

Skadad skärm efter att den kraschade och träffade två dansare.  Foto: Handout

MakerVille, telekommunikationsföretaget PCCWs affärsarm, och showarrangören Music Nation sa i det senaste uttalandet att de arbetar med myndigheter, såväl som entreprenörerna och underleverantörerna bakom scenstrukturerna, för att genomföra en grundlig utredning.

PCCW:s aktiekurs, som är noterad på Hongkongbörsen, föll med 0,7 %.

“Om vi ​​upptäcker någon misstanke om oegentligheter av någon eller den inblandade enheten kommer vi omedelbart att kontakta polisen”, heter det i uttalandet och tillade att

Bandet utförde sin fjärde spelning i en planerad 12-dagars körning när olyckan hände, med tidigare spelningar som redan försämrades av mindre säkerhetsincidenter, varav en involverade en Mirror-medlem som ramlade från en förhöjd scen, vilket resulterade i repor.

Runt 22.30 på torsdagen, medan föreställningen pågick, verkade en av de enorma fyra meter långa luftskärmarna gå sönder från sina hängande trådar, kraschade in på scenen och träffade två dansare som uppträdde med medlemmar i en pojkband.

Två manliga offer, 27 och 29 år, fördes i hast till Queen Elizabeth Hospital. Enligt talespersonen för sjukhusförvaltningen fick en av utövarna nackskador och ligger i allvarligt tillstånd på intensivvården. Den andra dansaren fick huvudskador och angavs som stabil.

Föräldrarna till den svårt skadade dansaren kommer att resa från Kanada till Hong Kong på lördag, enligt Crossroad Community Baptist Church, som har uppmanat allmänheten att be för parets son.

Yeung sa att myndigheterna hade informerats om att familjemedlemmar skulle återvända från utlandet och att regeringen skulle “spara ansträngningar” för att ordna det.

“Vi vände oss också till Institute of Health för att kommunicera med [family members]. När det gäller de exakta arrangemangen kommer vi att göra vårt bästa för att tillfredsställa dem, men vi har naturligtvis vissa krav på pandemin, säger han.

“Vi förstår hur brådskande familjemedlemmar är. Vi kommer att göra vårt bästa för att hitta en balans.”

Tre kvinnliga publikmedlemmar i åldrarna 16, 21 och 40 chockbehandlades också på torsdagskvällen och en fördes till sjukhus.

Regeringen beordrade att de återstående konserterna skulle ställas in tills scenen kontrollerades och visade sig vara säker.

MakerVille och Music Nation bad om ursäkt för händelsen och lovade att hjälpa de skadade dansarna och deras familjer. Arrangörerna har också bekräftat att alla åtta återstående Mirror-shower live och online kommer att ställas in, och återbetalningsmeddelanden kommer att göras så snart som möjligt.

Hongkongs vd John Lee Ka-chiu sa i ett uttalande tidigt på fredagen att han var chockad över olyckan och beordrade kontoret för kultur, sport och turism, departementet för fritids- och kulturtjänster och relaterade myndigheter att grundligt undersöka fallet och granska fallet. säkerhetskrav. – South China Morning Post

Leave a Comment

Your email address will not be published.