Pengar: Det här är hur mycket du behöver för att leva ett bekvämt liv, enligt en studie

av Rino Gallo

Det verkar som att pengar inte ger lycka, men de bidrar starkt till allas komfort, enligt resultaten av denna undersökning. Max berättar mer.

Det är ingen hemlighet att vi alla behöver pengar för att leva. Men hur mycket pengar behöver du på ditt bankkonto för att kunna leva utan ekonomiska bekymmer? Detta är definitivt frågan som många människor ställer sig…

I en studie kallad “Data från 33 länder utmanar den gränslösa begärshypotesen” av brittiska psykologiforskare, tillfrågades nästan 8 000 personer i 33 länder hur idealiskt för ett bekvämt liv. Målet är att veta om människor har obegränsade behov eller inte för att anpassa konsumtionen i det nuvarande samhället.

Se hur mycket det skulle ta för att leva ett bekvämt liv

Enligt resultaten från undersökningen tror 86 % av invånarna i varje undersökt land att de skulle ha ett drömliv med ett belopp på 10 miljoner dollar eller cirka 9,45 miljoner euro eller mindre. Samma mängd skulle särskilt ha rapporterats av den stora majoriteten av befolkningen i Sydafrika, Storbritannien, Sydkorea, Australien, Indien eller till och med Ryssland.

När det gäller amerikaner sa 32% av dem att de ville ha 100 miljarder dollar för att leva ett “absolut idealiskt” liv. I Argentina, Indien och Ryssland sa däremot en av två personer att de skulle vilja ha en miljon dollar eller mindre för att leva ett bekymmerslöst liv.

Studien låter oss också dra slutsatsen att alla män inte har obegränsade behov. “De med obegränsade önskningar tenderade att vara yngre, stadsbor, värderade makt, framgång och oberoende och bodde i länder med större betoning på gemenskap och där maktskillnader var acceptabla”, säger experterna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.