Porsche och Red Bull: den brådskande väntan...

Porsche och Red Bull: den brådskande väntan…

Sagan är verkligen inte över: efter att läckan kom från det marockanska antitrustrådet har FIA:s världsråds elektroniska omröstning om 2026 års motorregler skjutits upp igen.

Vi kommer inte att upprepa arlesiernas trick, men formaliseringen av Red Bull-Porsche-affären bör inte göras förrän nästa vecka och förmodligen inte tillkännages före slutet av sommaren.

Alla lampor är gröna, dock, men Volkswagens styrelse vill inte göra något åtagande förrän FIA släpper de tekniska reglerna för 2026, en bekräftelse som har försenats flera gånger av den senaste tidens diskussioner om “detaljpunkter”…

Inte så mycket, faktiskt, eftersom det handlar om antalet testtimmar av motorn hos en ny konkurrent (som Porsche vill ha, även i samarbete med Red Bull Powertrains) och användningen av vissa material för konstruktionskolvarna (för närvarande stål , men Porsche). vill använda aluminium).

Porsche har arbetat på en V6 turbohybrid sedan 2017.

Världsrådets omröstning var tänkt att äga rum den 2 augusti, nu pratar vi om den 8 augusti, vilket är nästa måndag. Frågorna om en kontrollerad budget, respekt för miljön med rena bränslen och lika möjligheter mellan tillverkare har fastställts i princip.

Men Mercedes och Ferrari spelar klockan för att sakta ner processen och ge Porsche så lite tid som möjligt att förbereda sig, samtidigt som de ifrågasätter det som en ny utmanare på grund av erfarenheten av Hondas ärvda Red Bull-drivlinor.

Om 50 % av Red Bull-teknologin skulle överföras till Porsche, skulle Dietrich Mateschitz fortfarande ha Red Bull Racing-teamets licens, medan Scuderia AlphaTauri skulle dra nytta av samma motor men utan att gå över till Porsche. , som teoretiskt drar ut mattan från efterklangen av att utöka Hondas F1-närvaro med truppen från Faenza efter 2025.

Audis döda WEC-projekt: en plats för F1?

Samtidigt har det inte skett någon utveckling på Audi-fronten, med ett ledarbyte i spetsen för VW-koncernen, där vd Herbert Diess lämnade över Porsches tyglar till Oliver Blume, trots rykten om att han kan ifrågasätta Audis engagemang för F1. .

Ett ogrundat rykte enligt vissa källor, Audis vd Markus Duesmann är inte bara ett fan av Grand Prix, efter att ha varit ingenjör på BMW-Sauber för femton år sedan. I princip är Audi i färd med att förvärva 75 % av aktierna i Sauber Engineering under de kommande tre åren för att ansluta sig till det schweiziska teamet som en fullständig tillverkare 2026.

Markus Duesmann (vänster), ex-BMW-Sauber.

Leave a Comment

Your email address will not be published.