Yoga: Poser för leveravgiftning

« Generellt sett tar yoga hand om alla våra organ. Det är bara att vara medveten om andningen, hur man rör sig och utforska poserna bra för kroppen. Andningen är hjärtat av yoga. Medveten andning ger koncentration och tillåter oss att “vara” hela. Slutligen, kom ihåg att rörelse är liv, och livet cirkulerar i oss, det kallas “prana”, livsenergi. Genom att öva asanas (Sanskritord för fysisk hållning) vi stimulerar vår energi och dirigerar om den dit den behöver flöda ” Jag kommer ihåg Tatiana Orlak fitness- och friskvårdscoach och yogalärare.

Vilka är de fysiska tecknen på svår vädersmärta?

Tatyana Orlak: “Om leverenergin inte är harmoniserad kommer muskelstelhet, sömnlöshet, huvudvärk, irritabilitet eller till och med ilska att följa. Om du känner ilska, acceptera den och förvandla den till större kärlek och övervinna din rädsla. Och framför allt, rör dig och uttryck dig i rätt tid! »

Tatianas koncept kombinerar föryngrande och dynamiska aktiviteter för att frigöra dig från vardagens stress. Från andning till avslappning genom engagemang av centret (Pilates), yoga erbjuder, förutom att ta hand om levern med de 5 poser hon ger dig råd i den här artikeln, en bubbla av fysiskt och psykiskt välbefinnande. Tatiana Orlak hjälper dig “Upptäck ett nytt sätt att forma din kropp genom rörelse för att må bättre. Jag letar hela tiden efter balans. Kropps-/sinnearbete kan hjälpa dig att göra detta. förklarar hon.

Yoga: Poser för leveravgiftning

I stående position, placera fötterna höftbrett isär och skapa en studs från att förankra dina fötter. Sikta på att vibrera, skaka hela kroppen. Skaka också armarna och händerna framåt, åt sidan och mot himlen. Andas ut genom munnen, ropa (vid behov är mediet klart). Ange sedan dina vridningar från höger till vänster och slappna av i armarna. Stanna i dessa vibrationer mellan 3 och 5 minuter för att släppa översvämningen. Lägg sedan tid på din vertikalitet i kontemplation och känn hur din energi cirkulerar hela tiden.

Yoga: Poser för leveravgiftning

I sittande läge, med böjda ben, placera fötterna mitt emot varandra och slappna av kroppen framåt. Om du känner att du behöver stöd, använd kuddar eller ett block under huvudet. Håll koll på allt som korsar din väg utan att vilja fånga eller ignoreras. Om du känner dig upptagen i dina tankar, förläng andningen. Håll i 5 minuter. Infundera sedan medan du ligger på rygg med armarna vid sidorna och fötterna ihop.

Yoga: Poser för leveravgiftning

Kom på alla fyra vända mot din matta. Placera höger fot utanför höger hand, placera sedan höger hand innanför foten för att leta efter extern rotation i den. Visualisera färgen grön eller det vackra gröna landskapet. Grönt är förknippat med träelementet och levermeridianen. Stanna i 3 minuter och ta dig sedan tid att byta sida. Integrera genom att sätta dig själv i barnets ställning i några minuter.

Yoga: Poser för leveravgiftning

Lägg dig på rygg med armarna utsträckta i axelhöjd. För dina knän mot bröstet och släpp dem sedan åt sidan när du roterar huvudet i motsatt riktning. Håll i 3 minuter på ena sidan, sedan 3 minuter på den andra. Slutligen, ligg helt på rygg.

Yoga: Poser för leveravgiftning

Ögat är leverns port, så jag tänkte att det kunde vara intressant att introducera dig för denna praxis.Trataka rengör ögat, förbättrar visuella förmågor och utvecklar koncentration. Du måste placera ett ljus i ögonhöjd. Sitt ca 30 cm från lågan och stirra på ljuset utan att blinka. Om du har en eller flera tårar, blunda när du fortsätter att visualisera lågan. Gör övningen i mellan 10 och 20 minuter. Du kan göra det separat från denna rutin. Undvik bara kvällen så att du kan sova!

Källor

Tatyana Orlak, Fitness & Wellbeing Coach / Yogalärare / Thaimassage

https://www.zenandboost.fr/tatiana-orlhac/

Redaktören rekommenderar: