Regissörer “chockade” av att “Batgirl” avvisades på 90 miljoner dollar

Direktörer

Warner Bros. Discovery har meddelat att man försenar filmatiseringen av DC Comics-karaktären, som var tänkt att spela Leslie Grace i titelrollen. — Bild via IGN

Torsdag 4 augusti 2022 5:58 MYT

NEW YORK, 4 augusti – Regissörer Batgirl sa på onsdagen att de var “chockade” över att superhjältefilmen på 90 miljoner dollar (401 miljoner RM) hade avvisats av studion och kommer nu inte att släppas i något format.

Warner Bros. Discovery har meddelat att man skjuter upp filmatiseringen av DC Comics-karaktären, som skulle spela Leslie Grace i titelrollen tillsammans med Michael Keaton som Batman, vilket hindrar den från att ses på biografer eller på HBO Max-streamingplattformen.

“Vi är ledsna och chockade över nyheten. Vi kan fortfarande inte tro det”, skrev regissörerna Adil El Arbi och Bilall Fallah på Instagram.

“Som regissörer är det avgörande att vårt arbete visas för publiken, och även om filmen är långt ifrån färdig, vill vi att fans runt om i världen ska ha möjlighet att se och omfamna den slutliga filmen själva.” Filmen har avslutat huvudfotograferingen och mycket av efterproduktionen – där specialeffekter, ljud och grafik läggs till – har också gjorts.

Star Grace (“In the Heights”) berättade för intervjuare hur exalterad hon var över att göra det och hur exalterad hon var över att arbeta med Keaton och de andra stjärnorna.

Hennes insatser applåderades av El Arbi och Fallah, som beskrev sig själva som “stora Batman-fans sedan vi var små barn”. “Det var en dröm att arbeta med så fantastiska skådespelare som Michael Keaton, JK Simmons, Brendan Fraser… och speciellt den stora Leslie Grace, som porträtterade Batgirl med så mycket passion, engagemang och mänsklighet.” Bad boys för livet lagt till regissörsduo.

Flytten skickade chockvågor genom Hollywood, där branschveteraner sa att det var enastående för en film att vara så nära att slutföras – med så mycket pengar som redan spenderats – och inte släppas.

Batgirl verkar ha fallit offer för en förändring av företagsstrategin efter sammanslagningen av Warner Bros. och Discovery.

Warner Bros. har förbundit sig att göra filmer som skulle kunna gå direkt till HBO Max, som en del av ett försök att öka antalet prenumeranter i den allt mer trånga streamingsektorn.

Beslutet, som delvis drevs av behovet att kringgå Covid-drabbade biografer 2021, var inte populärt bland kreativa och verkar ha ändrats efter en koppling med Discovery.

Handelsnamn Mångfald citerade branschinsiders Batgirl föll mellan två stolar – inte tillräckligt stor och prålig för biopremiär, med dess dyra marknadsföringskrav, men för stor för att vara ekonomiskt vettig i det bältes åtstramande streaminglandskapet.

Mångfald sa att hålet på 90 miljoner dollar som detta skulle lämna i studions balansräkning sannolikt skulle åtgärdas genom skatteavskrivningar – en process där företag minskar sin skatteexponering genom att dra av förluster från sina vinster. — AFP

Leave a Comment

Your email address will not be published.