Rörlighet: något nytt i Bryssel

De första Tier-cyklarna, som erbjuder tramphjälp upp till 25 km/h, kommer att vara tillgängliga för användare i 19 kommuner i Bryssel från och med denna onsdag, och flottan ökar gradvis till 1 500 enheter, berättar företaget.


Lästid: 2 min

LDet tyska mikromobilitetsföretaget Tier kommer att distribuera 1 500 delade elcyklar i Bryssel, tillsammans med sina mer än 4 000 befintliga elektriska skotrar, meddelade det på onsdagen. Dessa tvåhjulingar är de senaste tilläggen till det ständigt växande erbjudandet om delad mobilitet i huvudstaden, medan Brysselregionen överväger regler för parkering av dessa fordon.De första Tier-cyklarna, som erbjuder pedalhjälp upp till 25 km/h, gjordes tillgängliga för användare i 19 kommuner i Bryssel från och med i onsdags, och flottan kommer gradvis att öka till 1 500 enheter, enligt företaget. Det sägs nu vara den näst största leverantören av multimodala mobilitetstjänster i huvudstaden bakom Dotto och dess cirka 6 300 maskiner (skotrar och cyklar), enligt data från Brussels-Mobility i slutet av juni.

Förutom dessa två skådespelare från fritt flytande, det finns också Bolt, som har erbjudit 900 freefleet-cyklar i regionen sedan slutet av juni. Billy Bike, å sin sida, var tvungen att sluta med sin verksamhet för några veckor sedan.

Brussels-Mobility listar också Blue-Bikes “back-to-one” delade cyklar, som måste lämnas tillbaka till platsen – stationen – där du lånade dem, och Villo!, som kan lämnas tillbaka till en av de många stationerna på andra sidan huvudstaden.

Precis som i andra städer har Bryssel flera obligatoriska parkeringszoner, påminner Tier. Resten faller under systemet fritt flytande. Men det kan ändras under de kommande månaderna. En global förordning om mikromobilitet är verkligen på väg till parlamentet i Bryssel, enligt kontoret för den regionala mobilitetsministern Elke Van Den Brandt (Groen). I detta sammanhang pågår samråd med olika kommuner, särskilt om hållplatser och parkeringsplatser för gemensamma cyklar (nedflyttningsplats).Även om man tar hänsyn till skotrar och delade elektriska skotrar, har Brussels-Mobility totalt nio stationslösa operatörer med mer än 23 000 enheter.


Leave a Comment

Your email address will not be published.