vattenretention minskar snabbt

Så här bekämpar du vattenretention Det naturliga sättet att förlora snabbt!

Vattenansamling, även kallad vätskeretention eller ödem, uppstår när överskott av vätska ansamlas i din kropp. Det förekommer i cirkulationssystemet eller i vävnader och hålrum. I den här artikeln kommer vi att utforska vad som kan orsaka vätskeansamling och även ge dig några av våra bästa tips för att gå ner i vikt och snabbt gå ner i vikt, oavsett om det är att minska på natrium och kolhydrater, dricka mer vatten eller ta kosttillskott som magnesium eller kaliumtabletter.

Vad orsakar vattenretention?

Det finns flera potentiella orsaker, inklusive:

Brist på fysisk aktivitet

Fysiskt inaktiva personer – vare sig de inte kan gå av medicinska skäl eller bara sitter under en lång flygning – kan påverkas av vätskeretention, särskilt i underbenen.

fetma

Fetma kan associeras med ökad vätskeansamling i kropp, armar och ben.

Undernäring

Allvarlig proteinbrist kan orsaka kwashiorkors syndrom, ett tillstånd som kännetecknas av vätskeretention och magförstoring.

Hormonella förändringar

Vattenansamling kan uppstå under graviditeten eller före menstruationen på grund av förändringar i nivåerna av vissa hormoner, såsom progesteron.

Infektioner

Vissa infektioner kan orsaka inflammation och svullnad, som är normala delar av kroppens immunsvar.

Allergier

När din kropp känner av ett allergen frigör den en förening som kallas histamin, som gör att vätska läcker från kapillärerna in i den omgivande vävnaden, vilket leder till kortvarig svullnad och inflammation.*

vattenretention dränera snabba tips

Vattenretention: Snabba blödningstips

Vattenretention minskar snabbt: konsumera mindre salt

Salt består av natrium och klorid, och natrium är ansvarigt för balansen mellan vätskor inuti och utanför cellerna. Om du ofta äter mat med hög salthalt, som många bearbetade livsmedel, kan din kropp behålla vatten. Faktum är att dessa livsmedel är den huvudsakliga källan till natrium i de flesta västerländska dieter. Det vanligaste rådet för att minska vattenretention och snabb förlust är att minska natriumintaget. Flera studier har visat att ökat natriumintag leder till ökad vätskeansamling. Men många andra faktorer är inblandade i att reglera vattenbalansen, och effekterna av salt på vattenretention kan variera från person till person.

konsumera mindre salt platt mage

Inkludera mer kaliumrika livsmedel i din kost

Kalium tjänar flera viktiga funktioner, inklusive hjärthälsa, muskelsammandragningar och nervfunktion. Det är också viktigt för att upprätthålla blodvolymen och vätskebalansen för att minska vätskeretentionen. Lågt kalium kan till och med störa tarmfunktionen, vilket leder till problem som uppblåsthet och magbesvär. Livsmedel som innehåller mycket kalium och magnesium hjälper till att balansera dina natriumnivåer. Alternativen kan inkludera bananer, avokado, tomater, sötpotatis och bladgrönsaker.

en diet med kaliumrika livsmedel

Vattenretentionen minskar snabbt: aöka ditt magnesiumintag

Magnesium är ett extremt viktigt mineral. Det är involverat i över 300 enzymreaktioner som håller din kropp i funktion. Att öka ditt magnesiumintag kan också bidra till att minska vattenretention. Viss forskning tyder faktiskt på att magnesiumtillskott kan hjälpa till att minska symtom på premenstruellt syndrom (PMS), inklusive uppblåsthet och vätskeretention. De bästa källorna till mineralet är nötter, flingor, mörk choklad och gröna grönsaker.

mineral magnesium funktion av kroppen

Begränsa konsumtionen av raffinerade kolhydrater

Raffinerade källor till kolhydrater som vitt bröd, pasta och kex är vanligtvis höga i kolhydrater eller tillsatt socker och låga fibrer, vilket kan orsaka snabba toppar i blodsocker och insulinnivåer. Höga insulinnivåer kan orsaka mer natriumretention genom att öka reabsorptionen av detta mineral i dina njurar. Som ett resultat kan det leda till en ökning av vätskevolymen i din kropp och ökad vätskeretention. Dessutom lagrar levern och musklerna kolhydrater som glykogen, en vattenbunden form av socker. Det rekommenderas att föredra fullkorn som quinoa, havre eller fullkornsbröd.

begränsa raffinerad kolhydratmat

Ta mer vitamin B6

Vitamin B6 är ett vattenlösligt vitamin som spelar en central roll i bildandet av röda blodkroppar, proteinmetabolism, hjärnfunktion och immunhälsa. Det reglerar också vätskebalansen och kan hjälpa till att minska vätskeretention. En gammal studie fann att vitamin B6 kan minska uppblåsthet och vätskeretention hos kvinnor med PMS. Även om forskning saknas om huruvida vitamin B6 påverkar vätskeretention utanför PMS, kan du enkelt öka ditt intag av detta vitamin genom att äta mat som bananer, potatis, kikärter, valnötter och tonfisk. vattenretention bryter snabbt ut vitamin b6

Leave a Comment

Your email address will not be published.