Spektakulär räddning utanför Spanien: skepparens båt kantrade på öppet hav, fast i 16 timmar under skrovet

Spektakulär räddning utanför Spanien: skepparens båt kantrade på öppet hav, fast i 16 timmar under skrovet

En natt till sjöss, fast under sin vältade båt: Franske skepparen Laurent Cambrubi räddades i limbo utanför norra Spaniens kust efter att ha tillbringat 16 timmar under skrovet på sin segelbåt i en 30 cm luftficka. “En räddning på gränsen till det omöjliga”. precis som “Marine Rescue”Spaniens sjöräddningstjänst beskrev på Facebook räddningen på tisdagen av navigatören, vars båt kantrade i Atlanten mitt under kvalificeringskurser för 2022 Route du Rhum.

Den 62-årige Marseillais, van vid stora offshoretävlingar, befann sig 14 miles (22 km) från den lilla Sisargas-skärgården utanför Galicien (nordvästra Spanien) när han startade sin nödfyr på måndagen klockan 20.30. (18:30 GMT). “Sjön var grov, grov, med en vind på cirka trettio knop, men båten gick bra. Jag vilade i sittbrunnen när jag slog i vattnet våldsamt: båten började svälla. Jag lutade mig över och insåg att jag hade tappade kölen”sa han till AFP. “Inom några sekunder var jag upp och ner. Båten började sjunka och det kom in vatten. Jag sa till mig själv: ‘Vi är inte bra där’.”fortsatte navigatören, som säger att han var det “lägg i ett hörn, sätt dig på huk”väntar på hjälp. “Mina timmar var räknade” eftersom ledigt utrymme “sakta minskat”.

“Vi var tvungna att hålla ut”

Mobiliserad ombord på ett fartyg, understödd av tre helikoptrar, lyckades den spanska räddningstjänsten lokalisera yachten ungefär två timmar efter olyckan: “kölen upp och ner” i mörkret, svept med höga vågor, förklarar Salvamento Maritimo.

Tappade med hjälp av en helikopter till båten, en av bärgarna träffar sedan skrovet. Uppfattar “tillbaka” som får honom att förstå “att det är någon instängd”säger sjöräddningstjänsten som ser till att spänningen är därefter “stigande”.

För tillfället är havet stormigt. Och tillgång till sittbrunnen, nästan omöjlig. Räddningsmännen bestämde sig därför för att installera räddningsbojar för att förhindra att båten sjunker. Det var nödvändigt att arbeta “franetiskt” för att säkra fartyget, försäkrar befälhavaren på räddningsfartyget, Rodrigo Piñeiro.

I gryningen lyckas dykare med ficklampor äntligen ta sig under skrovet, där de ser en röd stövel. “Den omedelbara reaktionen var att röra vid den och benet drog sig omedelbart tillbaka”förklara räddarna, som sedan sträckte ut en stav som Laurent Camprubi omedelbart tog tag i.

För den senare är det befrielse. “Jag visste att det fanns där, men vi var tvungna att hålla ut”anförtror navigatören, som sedan kastade sig i vattnet: “Jag hämtade andan och gick ut och snorklade: det var två meter att gå under dörren och sedan fyra för att komma ut ur sittbrunnen”.

“Bara 30 cm luft”

Då är klockan 12.00. (10:00 GMT) och Laurent Camprubi har precis passerat nästan 16.00. “på bara 30 cm luft”, enligt spanska räddare. Chockad, men oskadd, fördes navigatören med luft till ett sjukhus i La Coruña, Galicien.

den låga, “Jag hade en serie tester: jag låg på 34,5 grader och var väldigt uttorkad, men nu är jag bättre”säger befälhavaren, som stannade i La Coruña för att övervaka restaureringen av sitt fartyg, men som förbereder sig för att återvända till Frankrike för att hitta sin fru och sina barn.

“Jag kommer att lägga mitt projekt Route du Rhum på is (…) Jag kommer att fortsätta segla” mest “Jag var rädd för mina nära och kära och jag vill inte att det ska hända igen”anförtror navigatören, som har flera regattasegrar till sitt namn, framför allt i Rolex Giraglia, i Medelhavet.

I ett pressmeddelande berömde spanska räddningstjänsten navigatörens och hans tapperhet “bekanta”, “vilket gjorde att han kunde vänta lugnt” hjälpens ankomst. “Varje liv vi räddar är vår största belöning.”skrev de på Twitter.

Marseillais hyllade från hans sida dykarna som räddade honom: “Det här är ögonblick jag aldrig kommer att glömma”försäkrar.


Franske kaptenen Laurent Cambrubi till höger. © BELGA IMAGE

Leave a Comment

Your email address will not be published.