BHRE

Står Cayenne Hospital Center inför en annan epidemi?

Förra helgen fick Felton Jeremy, 72, en patient vid Cayenne Hospital Center, diagnosen BHRe, en mycket antibiotikaresistent bakterie. Förvåning och missförstånd för anhöriga som fördömer bristen på information.

Efter Covid 19, står Cayenne Hospital Center inför en ny epidemi? Det är i alla fall vad en patients familj hävdar.


Elsa Deshayes – Felton Jeremys dotter© Sefian Deye

Min pappa har varit under observation i 2 månader för tjocktarmscancer. Gå fram och tillbaka, de svämmade över det. Och vi har pratat om bakterier ett tag nu. Jag förstod inte riktigt. Det här är läkaren som, när mina familjemedlemmar kom för att få en förklaring, sa att han hade fått en bakterie, men hemma. Det var så vi hittade det. Ingen hade berättat något för oss. Min far kommer inte att dö av cancer, utan av denna bakterie.

Elsa Deshayes – dotter till Felton Jeremy

BHRE

Felton Jérémies familj är rasande och överväger rättsliga åtgärder© Sefian Deye

Övertygad om motsatsen, att bakterien verkligen var infekterad på sjukhuset, familj är arg.
Elsa Deshayes, bekräftar att flera patienter också skulle vara positiva för denna bakterie och isolering. Hon förnekar sjukhusets bristande kommunikation och överväger rättsliga åtgärder.

Patricia Jeremy, patientens fru, säger att hon är orolig: “Min man kan smitta flera personer och mig själv. I söndags gick jag och hälsade på honom och en sköterska bad mig ta på mig en klänning, handskar, en mask. Hon berättade att min man har bakterier och att jag inte kan röra alls.”

BHRE

Patricia Jeremy, patientens fru, fick mycket antibiotikaresistenta bakterier© Sefian Deye

Om han vägrar att lämna ut filen till Felton Jeremy, sjukhuscentret i Cayenne försvaras förklarar att sedan 2008 har sjukhus runt om i världen hanterat uppkomsten av BHRe, bakterier som är mycket resistenta mot antibiotika och som finns naturligt i matsmältningskanalen.

Inom sju månader diagnostiserades ett trettiotal fall på flera avdelningar av KBC. En BHRE-enhet inrättades till och med den 6 maj. Ett strikt hälsoprotokoll är på plats i linje med nationella riktlinjer.
Då skulle epidemisituationen bara ha varat i 2 månader.

På KHC beslutade vi att skapa en speciell enhet och inhysa alla dessa BHRE-patienter där för att kontrollera spridningen av bakterierna. Detta krävde mycket ansträngning, särskilt när det gäller logistik, men tack vare detta kunde alla berörda tjänster ta sig ur epidemin. Det har inte kommit några nya fall sedan mitten av juni. På 3 veckor har vi haft 1 sporadiskt fall och 0 sekundära fall, därför anses utbrottet vara under kontroll.

Jose Loni – Folkhälsoskötare på CHC

mycket smittsamtmedBHRE är resistenta mot större delen av antibiotika. Deras motståndsmekanism överförs mellan bakterier. Ett fenomen som i slutändan kan leda till ett terapeutiskt återvändsgränd.

De förekommer fortfarande i Frankrike och utvecklas i sporadisk eller begränsad epidemiform.

Leave a Comment

Your email address will not be published.