Stärkelsen som finns i bananer, havregryn, pasta eller ärtor kan förebygga cancer.

Stärkelsen som finns i bananer, havregryn, pasta eller ärtor kan förebygga cancer.

PARIS, 28 juli (Benin News) –

Resistent stärkelse, som finns i ett brett utbud av livsmedel som havregryn, pasta, ris, ärtor, bönor och gröna bananer, kan minska risken för att utveckla cancer, har en studie av forskare funnit. forskare från universiteten i Newcastle och Leeds och publicerade i tidskriften Cancer Prevention Research.

Den internationella studien, känd som ‘CAPP2’, involverade nästan 1 000 Lynch-syndrompatienter över hela världen och fann att en vanlig dos av resistent stärkelse, även känd som fermenterbar fiber, som togs under i genomsnitt två år halverade incidensen av cancer, särskilt tumörer i övre delen av kroppen. mag-tarmkanalen, inklusive cancer i matstrupen, magsäcken, vanlig gallgång, bukspottkörteln och tolvfingertarmen.

Effekt som varade 10 år efter att tillägget stoppats. Under uppföljningsperioden fanns det faktiskt bara 5 nya fall av övre gastrointestinala cancer bland de 463 deltagare som tog den resistenta stärkelsen, jämfört med 21 av de 455 som fick placebo.

“Resistent stärkelse kan tas som ett pulvertillskott och finns naturligt i ärtor, bönor, havre och andra stärkelsehaltiga livsmedel. Dosen som användes i försöket motsvarade att äta en banan per dag. För innan de blir övermogna och mosiga, motstår stärkelsen i bananer nedbrytning och når tarmen, där den kan förändra vilken typ av bakterier som lever där”, förklarar experterna.

Resistent stärkelse är en typ av kolhydrater som inte smälts i tunntarmen, utan istället jäser i tjocktarmen och matar nyttiga tarmbakterier, fungerar som kostfiber i matsmältningssystemet.

“Vi tror att resistent stärkelse kan minska utvecklingen av cancer genom att förändra bakteriell gallsyrametabolism och minska de typer av gallsyror som kan skada vårt DNA och i slutändan orsaka cancer.” Detta kräver dock ytterligare forskning”, avslutar forskarna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.