tiger myggbett locka avvisa bästa lösningen förebyggande

Tigermyggbett hotar att förstöra din sommar! Bär ljusa kläder!

Myggor har också smaker och preferenser. Vissa människor är “privilegierade” och deras utflykter och utekvällar blir en mardröm. Myggmedel kan listas i ett gäng: avvisande växter, myggfällor, avvisande kemikalier. Vi ställer oss frågan: “Vad lockar myggor?” Hittas orsaken finns också botemedlet. Vad är det bästa förebyggandet mot ett tigermyggbett? Det skulle vara intressant att ta reda på!

Tigermyggbett: Vad lockar myggor?

På sommaren ökar människans fiender med en till: myggan. Det är motviljan och rädslan för sjukdomar som driver oss att sträva efter att bli av med dem. Massor av idéer till naturliga recept och avvisande växter som håller insekter borta. Du tillhör den olyckliga delen av befolkningen som är benägen att bli bett av tigermyggor, som lockar dem genom fysiologiska egenskaper som kroppslukt, gasutsläpp, bakterier. Finns det ett knep för att tjäna som en sköld mot angripare, eftersom du är trött på att uppfinna sprayer och sladra dig med lotioner.

Med tanke på myggornas roll i den biologiska mångfalden (ja, det är sant, de har sin plats i näringskedjan), låt oss sluta försöka utrota dem. Detta är omöjligt även med smarta fällor! Men snarare gör de oss motbjudande mot tigermyggbett.

Vad ska man göra mot ett tigermyggbett?

myggbett tigrar terrass kväll trädgård genombrutna insektsbett

Det visar sig att vi människor inte är de enda målen för myggor. Ta en drink med vänner, på kvällen på terrassen ser vi katastrofen fladdra runt ljusen. Det är den utstrålade värmen som attraherar insekter, och det är inte meningsfullt att stå i mörkret.

På dagarna, när du arbetar i trädgården eller bara går i parken, upphör inte attackerna, utan tvärtom blir de mer skoningslösa. Hur räddar du dig från ett tigermyggbett? Det är färgen på kläderna som kan vara lösningen mot myggor.

myggbett tigrar undvik mörka färger orange röd svart cyan

Så om du vill undvika kliande bett rekommenderar forskare från University of Washington att du undviker mörka färger, orange, röd, svart och cyan, som är en kombination av grönt och blått. Istället bör du fokusera på att bära färger som myggor ignorerar, som vitt, blått, grönt och lila, och detta är ett intressant faktum eftersom cyan är en blandning mellan två färger som myggor undviker.

Studien fann att efter att myggor luktade CO2, gasen som människor andas ut, bestämde de sig för att landa på vissa färgade fläckar men ignorerade andra.

Varför lockar eller stöter färger bort myggor?

hur man blir av med myggor ta reda på vilka färger som lockar stöta bort studiesyn

För att förstå vilka färger som lockar och stöter bort myggor måste du förstå hur de ser. Så liten som den typiska myggan är, är dess syn ganska imponerande. Den kan upptäcka sitt byte på ett avstånd av 5 till 10 meter.

vad lockar myggor fantastisk utsikt två typer av sammansatta ögon

Myggor har denna fantastiska syn tack vare en kombination av två typer av ögon. Varje mygga har ett par sammansatta ögon. De är placerade en på varje sida av huvudet. De är täckta med separata linser som kallas ommatidia och låter dem upptäcka rörelser och se i olika riktningar. Den andra uppsättningen ögon är de ljuskänsliga ögonen som ligger ovanpå deras huvud. Dessa kallas ocelli och används för att upptäcka eventuella förändringar i ljuset. Så detta förklarar varför flashiga färger är mer attraktiva för myggor.

myggbett tigrar förstärkt luktsinne små insekter som kan upptäcka temperaturförändringar

I kombination med ett förstärkt luktsinne kan dessa små insekter upptäcka temperaturförändringar och därför hitta mänskliga mål.

Eftersom mörka färger fångar värme, kommer en mygga naturligt att attraheras av alla mattare nyanser.

Effekten av ljusa färger på myggor

myggmedelsfärger effekt ljusa färger vit rosa beige khakigul reflekterar värme

Myggor stöts inte bort av ljusare färger. Vitt, rosa, beige, khaki och gult reflekterar värme. Som ett resultat är det mindre troligt att myggor märker dessa nyanser. Det betyder inte att ljusa kläder stöter bort myggor.

vilka färger stöter bort myggor mindre svett lätta kläder lockar insekter

Folk blir fortfarande bitna när de bär ljusa kläder. Dessutom svettas du mindre när du bär ljusa kläder, och insekter kommer inte att känna din svett lika intensivt.

myggmedelslösningar

mygglösningar förebyggande tips respektera undvika att bli biten

Även om vissa av de faktorer som lockar myggor kan vara utom din kontroll, finns det saker du kan göra för att hålla dem borta och minska dina chanser att bli biten. Ha dessa tips i åtanke:

Ha ett avstötningsmedel som rekommenderas av Centers for Disease Control and Prevention till hands.

Bär lösa, ljusa kläder och se till att det mesta av huden är täckt.

vad du ska göra mot mygg undvik platser med stillastående vatten håll din gräsmatta ren

Eliminera områden med stående vatten, såsom hundskålar, fågelbad och papperskorgar, eftersom myggor kan använda dem för att avla.

Håll din gräsmatta och rännor rena.

Leave a Comment

Your email address will not be published.