En TikTokeur är förolämpad av "makak" på gatan av en främling, sänder videon: "Han avhumaniserade mig"

TikTokeur förolämpar “makak” på gatan av främling, delar video: “Han avhumaniserade mig”

fångar Instagram och TikTok @akamztwenty

Den här videon hade effekten av bomben på sociala nätverk. Akamztwenty20 är en berömd TikTokeur med mer än 21 miljoner prenumeranter av 578 miljoner “Jag gillar”. Det är nog givet att kvinnan som förbannade honom “makak” på vägen efter en mindre störning som han bad om ursäkt om att han inte kände till.

Så i måndags på sitt TikTok-konto lade Akamz upp den här videon som har visats nästan 7 miljoner gånger och togs efter att han blivit ett offer för rasism. Vi ser en kvinna i en viss ålder bli övertagen av den unge mannen som frågar henne (för) många gånger “Vem är makaken? att ta ansvar för hennes ord.

“Hur pratar du med folk?”

Kvinnan upprepar eller ber aldrig om ursäkt vid något tillfälle, får panik, hotar att ringa polisen och är påtagligt rädd för att influencern ska ställa samma fråga till henne. Den här kvinnan försöker provocera förbipasserande på gatan för att försvara henne och hjälpa henne, men ingen av dem gör det: de är alla chockade över denna kvinnas kommentarer. “Sade du verkligen det till den här mannen?frågar en av dem och följer till slut hans väg. “Det heter inte, det här, hur pratar man med folk?”

Senare fortsätter kvinnan att fly och hävdar att Akamz är på droger. Folkmassan avvisar hans ord och stöder den unge mannen: “Nej frun, han är inte på droger. Han försöker få dig att förstå något, men du kan inte höra honom.” Akamz klargjorde senare att han inte dricker eller drogar och bär stolt det katolska korset runt halsen.

“Det gjorde så ont i mig”

Slutligen, i sin video, lämnar TikTokeur fallet och går hem. I en lång intervju som han gav våra kollegor från Paris, återvänder han till denna scen som chockade honom djupt. “Han skickade mig tillbaka till ett primitivt tillstånd, omänskligt, sårade mig extremt” levereras framför kameran. Han förklarar också sin uthållighet här: “Det var första gången jag fick höra något sådant i ansiktet (…) Jag blev arg, du måste respektera de stunderna, men du kan inte släppa det.”analyser. Jag visste att jag inte skulle kunna ha ett konstruktivt utbyte med henne, så jag ville att hon skulle upprepa det så att hon förstod vad hon hade sagt.”

Ansträngningar som var meningslösa med tanke på den här damens reaktion på videon. Och även om videon var en stor hit, räddade inte Akamz berömmelse den. “ingenting om rasism”, Han säger. “Oavsett om man är rik eller fattig är det samma sak…”

Leave a Comment

Your email address will not be published.