Skärmdump 2022 07 28 163601

“Varför gör du så här mot din kropp?” – En tatuerare från M’sian är dömd för sin bläckiga hud

Döm aldrig en bok efter omslaget, och detta kommer att fungera som en solid påminnelse oavsett var vi är eller vem vi möter.

Nyligen tog den malaysiske tatueraren och YouTubern Hishiko till sitt Instagramkonto och delade med sig av sin upplevelse av att bli dömd av en slumpmässig farbror på gatan. Som tatuerare är det inte förvånande att hennes hud är täckt av tatueringar. Men farbrorn hon träffade på macken gillar inte vad han var tvungen att se.

“Jag gillar inte tatueringar!”

Farbrorn uttryckte sitt missnöje med tatueringarna på Hishiks hud, som hon artigt svarade:

‘Farbror, det är bra om du inte gillar det, men kan du åtminstone respektera min karriär? Både jag och min man är tatuerare, vi har en egen studio där vi håller tatueringskurser.’

Detta övertygade dock inte farbrorn att respektera Hishiko, vilket han sa, ‘Jag gillar inte! Varför gör du så här mot din kropp?’

Hoshiko började bli arg, men så dök hennes man upp och farbrorn gjorde en 360 graders sväng där han bad paret om ursäkt innan han satte sig i sin bil och lämnade bensinstationen.

“Respekt är allt jag förväntar mig”

I det 3 minuter långa klippet fortsatte Hishiko sedan med att förklara det hon förväntade sig alltid ett mindre omdömesärskilt från de äldre om tatueringarna på hennes hud.

“Du behöver inte gilla oss, utan bara respektera oss. Gjorde vi något fel? Har vi stulit något från någon? frågade Hishiko retoriskt.

Hon fortsatte sedan med att säga: ‘Jag är inte din dotter eller ditt barnbarn, varför skulle du säga något om du inte gillar det du ser?’

Skärmdump 2022 07 28 163945

Det som väckte hennes ilska var det faktum att ju mer artig hon var mot sin farbror, desto mer oförskämd var han mot henne, tills hennes man dök upp och frågade “Vad är det?”

I bildtexten till sitt inlägg försäkrade Hishiko, som har 10 års erfarenhet av tatueringsbranschen, folk att hon uppmuntrade aldrig minderåriga ungdomar att applicera tatueringar på sin hud, och hon tvingade inte heller någon att “prägla” tatueringar på deras kroppar.

Skärmdump 2022 07 28 164143

Hon förväntade sig aldrig att någon skulle ändra uppfattning om tatuerare, men respekt skulle räcka. Du kan lyssna på hela inspelningen här.

Att få din kropp med bläck kanske inte är allas kopp te, men Hishiks påminnelse borde räcka för att låta folk veta att vi inte har rätt att döma något, eller någon helt enkelt för att vi inte gillar det vi ser.

Läs också: “Vi klär oss inte för dig” – Msians irriterade efter att några kvinnor sagt vad de inte gillar med herrkläder

Collage 18 2

Följ oss på Facebook, Youtube, Twitteroch Instagram för de senaste berättelserna och uppdateringarna dagligen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.