Värmeepisod: var ska man svalka sig?

Värmeepisod: var ska man svalka sig?

Värmeepisod: var ska man svalka sig?

Saint-Bruno-de-Montarville, 5 augusti 2022 – På grund av den heta episod som kommer att inträffa de närmaste dagarna påminner staden Saint Bruno de Montarville medborgarna om att det är viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att förbättra deras komfort och minska riskerna för deras eller deras anhörigas hälsa.

Utomhuspool och barnpooler

Medborgare kan svalka sig gratis vid Robervals utomhuspool och barnpool på 1800 rue Roberval.

Dessutom kan barn upp till 7 år (i sällskap av en ansvarig person 16 år och äldre) svalka sig gratis i Rabastalières utomhuspool för barn, som ligger på 53, chemin De La Rabastalière Est.

Poolscheman finns att se på stadens hemsida.

Vattensporter

Vattenspelen av Airmen’s Parkvid 55, rue Guilbert, och från Park Quincy-sous-Senart, på 1781 Benoit Street, är öppna. Barn behöver bara trycka på aktiveringsterminalen för att aktivera munstyckena.

stadsparker

Medborgarna kan dra nytta av parkerna, bergen och grönområdena för att svalka sig, i synnerhet de nya gungor som har installerats runt om i Lac du Village.

Bibliotek

Medborgare kan besöka biblioteket enligt schemat som anges på webbplatsen på stbruno.ca/municipal-library.

En uppmaning till gott medborgarskap i varmt väder

Staden påminner också medborgarna om att äldre, personer med kroniska tillstånd (som kardiovaskulära tillstånd eller luftvägar), personer med psykiska problem och barn under 4 år är mer drabbade av episoder av tryckande värme. Den tilltalar Montarvillois och Montarvillois artighet och uppmanar dem att ägna särskild uppmärksamhet åt sina nära och kära, samt att vidta åtgärder för att hjälpa människor som drabbats av värmen.

Effekter av värme

Värmeexponering kan orsaka flera obehag, inklusive muskelkramper, utmattning och värmeslag. För att bättre stå emot värmen under en värmebölja föreslår vi att du vidtar följande åtgärder: drick mycket vatten, minska din fysiska aktivitet och leta efter luftkonditionerade eller skuggade områden. Om du är orolig för din hälsa eller om du vill ha mer information, ring 811 för att kontakta den regionala Info-Santé-tjänsten.

Se även tips för att förhindra effekterna av tryckande och extrem värme på webbplatsen Québec.ca.

– 30 –

Leave a Comment

Your email address will not be published.