BELGISK

West Ham erbjuder 40 miljoner (!) för belgiska Amadou Onana, som vill värva… Everton | Start

Kanske fortfarande okänd för allmänheten, Amadou Onana vill ansluta sig till Everton. Medan Lille hade ett avtal på 40 miljoner euro med West Ham, avbröt spelaren förhandlingarna. The Toffees erbjuder dem 35 miljoner plus bonusar. Om övergången går av kan belgaren bli den dyraste mittfältaren efter Kevin De Bruyne.


att skriva


Senaste uppdateringen:
05-22-08, 09:37


Källa:
Senaste nytt

Lille mittfältaren är mycket uppvaktad i Premier League. Att han passar Englands spelstil bra förklaras till stor del av hans profil: atletisk (1m95), fysiskt stark, imponerande spelvolym. Vissa observatörer jämför honom redan med en sådan… Marouane Fellaini.

Utbildad i Anderlecht, White Star Brussels och Zulte Waregem såg den defensiva mittfältaren sin popularitet på marknaden explodera under sin tid i Tyskland, särskilt Hamburg. I Belgien var det få som trodde på honom, eftersom han betraktade honom som en spelare med “låg potential”. Och ändå, ett år efter att ha skrivit på i Lille fram till 2026 för cirka 7 miljoner euro, förbereder sig den senegalesiskfödde spelaren för en flytt till Premier League och kan därför ge stora pengar till Losc.

Första valet med Devils i maj förra året

Trots att West Ham höll fast och nådde en principöverenskommelse med Lille för 40 miljoner euro, avbröt spelaren förhandlingarna med Londonklubben. Evertons manager Frank Lampard ringde den belgiske mittfältaren och övertygade honom om att skriva på för Toffees.

En överenskommelse mellan de tre parterna kommer nu att behöva sökas. Lille hoppas att Everton kan matcha West Hams bud på 40 miljoner pund för att slutföra affären. För närvarande skulle Liverpool-klubben erbjuda 35 miljoner, exklusive bonusar. Klyftan mellan utbud och efterfrågan verkar därför inte oöverstiglig.

I maj förra året kallades Lille-mittfältaren för första gången till fyra Nations League-matcher med Red Devils. När han gick in i matchen i halvtid mot Nederländerna förutspådde han bra saker.

© BELGIEN

Leave a Comment

Your email address will not be published.